KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Londra Kitap Fuarı (16-18 Nisan 2007)

www.londonbookfair.co.uk 

Londra Kitap Fuarı sadece kitap alanında değil medya sektörünün katılımı açısından da Avrupa’nın en önemli fuarlarından biridir. Her üç senede bir düzenlenen dünyanın yayımcılık sektörü alanındaki en önemli birleşimlerinden biri olan Londra Kitap Fuarı, bu sene 16-18 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Fuara dünya çapında yayınevleri, yayımcılar, ajanslar, yazarlar ve gazeteciler katılmaktadır. Bu sene hedef pazar ülke İspanya olacaktır. Açılışta ünlü yazar Enrique de Heriz hazır bulunacaktır.

Bakanlığımız da bu fuara; ülkemiz yayıncılığını Londra’da tanıtmak, ülkemiz yayıncılarını İngiliz yayıncılar ile buluşturmak, iki ülke yayıncıları arasında yeni oluşumlara imkan sağlamak, Türk Edebiyatını Dünyaya Açma (TEDA) Projesini tanıtarak Türkçe’den İngilizce’ye çeviri yapılmasını teşvik etmek amaçlarıyla katılacaktır. Ayrıca, Bakanlığımız Türk yayıncı ve telif ajanslarının görüşmeler yapmaları için bir Türkiye Ulusal Standı kiralamıştır. Türkiye’den ve yurt dışından kitap fuarına katılacak olan Türk katılımcılar görüşmelerini Türkiye Ulusal Standında yapacaklardır.

Standımızda TEDA kitapları ve Bakanlığımız prestij eserlerinden oluşan bir sergiye yer verilecektir. Sergilediğimiz bu yayınlar vasıtasıyla ülkemizin kültürel birikimini ve değerlerini birinci elden tanıtmak, ve iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin gelişimine katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

Londra Kitap Fuarı, TEDA Projesi çerçevesinde Türk Edebiyatının seçkin eserlerinin dünya çapında tanıtımı açısından önem arz etmektedir.