Kongrede, “Kütüphane ve enformasyon merkezlerinde bilgi dünyaları nasıl tasarlanmalıdır ki modern insanlar bu dünyalara dalmaktan keyif alsın?” sorusundan hareketle, kütüphanecilik hizmetlerine yönelik farklı beklentilerin neler olduğu ve bunların nasıl hayata geçirilebileceği ile günümüzdeki kütüphanecilik uygulamalarında siyasal, hukuksal ve etik çerçeve koşullarına değinilecektir. Bu bağlamda, kongrede sunulacak bildirilerin konuları:
1. Politika ve etik arasında kütüphane
2. Hedef kitlelerin beklentileri ve sunulan hizmetler
3. Bilgiyi düzenlemek ve korumak
4. Dijital bilginin katma değeri
5. Bilgi dünyalarının mekânsal tasarımı
6. Yeni hizmetlerin gerektirdiği uzmanlaşma
olarak belirlenmiştir.
Sunumların, yukarıda sözü edilen konuları Türk bakış açısından ele alır nitelikte, İngilizce veya Almanca dillerinden birinde yapılması ve süresinin 20 dakikayı aşmaması beklenmektedir. Kongre çerçevesinde gerçekleştirilecek tekil sunumlar (en fazla 2000 karakterden oluşan özeti ile birlikte), tartışma etkinliği, poster sunumu, çalıştay, çalışma grubu oturumu (açık ya da kapalı), kurul toplantısı, genel kurul toplantısı, eğitim gezisi ve
diğer etkinlikler için başvurular, https://www2.kit.de/profileportal/login/bid13/deinternet adresindeki çevrimiçi başvuru formu üzerinden gerçekleştirilecektir. Sunumlar için son başvuru tarihi 15 Eylül 2012’dir.
Sunum başvurularının değerlendirilmesi, her bir konu başlığı için bağımsız bilirkişiler tarafından yapılacak ve belirlenen sunumlar doğrultusunda kongre programı oluşturulacaktır. Programın belirlenmesinin ardından poster sunumların gönderim çağrısında bulunulacaktır. Tekil sunumlara katılacak konuşmacılara, Leipzig Kitap Fuarı’na giriş için anahtar kart verilecek, ulaşım ve konaklama giderleri karşılanmayacaktır. Etkinlilik başvuruları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler, K.I.T. Group Firması’ndan Sayın Löhr-Freund ile bidkongress2013abstracts@kit-group.org adresi üzerinden bağlantı kurabileceklerdir.