KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

5 Yeni Gezici Kütüphanemiz Hizmete Sunuluyor-2014

Sayısı ve niteliği artan gezici kütüphanelerimiz, ülkemizin dört bir yanında kitapseverlerle buluşmaya devam ediyor!

İlgili haber için tıklayınız.

Bakanlığımız bünyesinde hizmet veren 32 aracımıza 5 yeni araç daha ekliyoruz.

2013 yılı sonu itibariyle, 25.571 kayıtlı üyesi bulunan, 580 noktaya hizmet götüren, 98.906 adet kitabı bulunan 32 gezici kütüphanemizden toplam 187.190 kişi yararlanmıştır.

Bakanlığımızca gezici kütüphanelerimizin nitelik ve niceliklerini yükseltmek amacıyla, 32 gezici kütüphane aracına 5 yeni gezici kütüphane aracı daha eklenmiştir.

Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Sinop ve Uşak illerine tahsis edilen bu beş gezici kütüphane aracı ilk defa gerekli teknik donanıma ve estetik iç mekânlara sahip olarak tasarlanmıştır. Her tür iklim koşulunda kullanılabilecek gezici kütüphanelerin içinde her kesime uygun güncel koleksiyonlar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere LCD televizyon, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan 2 dizüstü bilgisayar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç bulunmaktadır.

Vatandaşlarımız gezici kütüphaneler aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilecekler, aynı zamanda e-devlet uygulamalarını kullanabileceklerdir.

Gezici kütüphane araçları, Sayın Bakanımız Ömer ÇELİK tarafından tahsis edildikleri İl Halk Kütüphanelerine teslim edildikten sonra hizmete sunulacaklardır.


  • gezici1
  • gezici2
  • gezici3
  • gezici4



Gezici kütüphane yazıları